Спорт в БГ

Брой 1 с Наско Сираков и Нургюл Салимова

18 Септември 2023

Най-важният мач на "Левски" е този с НАП! Това обяви в предаването "Спорт в БГ" по БГ Радио мажоритарният собственик на „сините“ - Наско Сираков.

Той отбеляза, че през последните 5 месеца клубът е погасил над 3 млн. към НАП. Сираков определи състоянието на Левски към момента, като добро. „Показа го последния месец и половина в Европейските клубни турнири, показа го и през последните мачове в българския шампионат“, посочи Сираков. Според него, „Айнтрахт“ е бил „голяма хапка“ за Левски, на този етап. „Реално, ние не успяхме да изтъкнем нито една причина, защо трябва да ги отстраним“, категоричен бе Сираков. Левски не търси друг централен нападател, защото тимът има двама играчи на този пост, като единият - Билал Бари, се възстановява и надеждите са до 3 месеца да бъде в игра, каза още Наско Сираков. Той допълни, че до момента не е имало оферти за трансфери към футболисти на Левски, които да удовлетворяват клуба. 

Нургюл Салимова: Винаги бих играла за България

„Никога не бих отказала да играя за България. Това заяви в предаването "Спорт в БГ" по БГ Радио българската шахматистка Нургюл Салимова, която накара цяла България да се гордее с нея след като игра финал за световната купа в Баку. Тя обясни, че никога не е било на сила да играе за България, но са се появили други фактори и не толкова шахматни. „По мое мнение от хора, нямащи толкова общо с шаха. Никога не бих отказала да играя за България при нормални обстоятелства. Вярвам, че момичетата са достатъчно добри състезателки, но вярвам, че ако бях там, резултатът щеше да бъде по-добър“, отбеляза Салимова. Родната шахматистка разкри първите си стъпки в шаха, каза кога е била първата титла за нея и как тренира със своите приятели и треньори. За участието й в Баку Нургюл Салимова сподели, че през цялото състезание, особено към края е усещала подкрепа от нашите сънародници. „Мина почти месец и все още получавам позитивни съобщения и пожелания. Наистина мисля, че хората се радват за мен. Това ме прави щастлива – хората оценяват постиженията ми“, каза тя. Салимова изрази задоволство, че е стигнала до финал и се надява следващият път да е по-добре.„Опитах се да забравя болезнения финал, в момента съм положително настроена. Беше силен турнир. Имаше пропуснати възможности, но постигнатото е много голямо“, допълни българската шахматистка. 

Още Подкаст Епизоди

13:39
Интервю с проф. Бисер Цолов
2 Декември 2023
28:44
Брой 12 с проф. Бисер Цолов
2 Декември 2023
7:17
Интервю с Борислав Цонев
25 Ноември 2023
29:51
Брой 11 с Борислав Цонев
25 Ноември 2023
18:18
Интервю с Димитър Кузманов
18 Ноември 2023
30:20
Брой 10 с Димитър Кузманов
18 Ноември 2023
17:08
Интервю с Владимир Николов
11 Ноември 2023
28:00
Брой 9 с Владимир Николов
11 Ноември 2023
21:06
Интервю с Дарко Тасевски
4 Ноември 2023
29:57
Брой 8 с Дарко Тасевски
4 Ноември 2023