БГ Радио - Само българска музика

Основната цел на БГ Радио е да подпомага развитието на съвременната българска култура и музика. Винаги сме казвали, че със старта на БГ Радио, българската музика намери своя дом. БГ Радио дава на слушателите си най-доброто от българската поп, рок и естрадна музика. Защото знаем, че с това допринасяме за утвърждаването на българската култура и национална идентичност. Този факт бе признат и от Българското Национално Радио, което присъди на БГ Радио наградата си “Сирак Скитник” за Частна Радиостанция на 2004 г. Година по-късно БГ Радио отново получи “Сирак Скитник”, но този път заради ярката си и открояваща се мисия.

Всяка година, ние връчваме Годишните Музикални Награди на БГ Радио. Призовете се утвърдиха като най-престижните отличия за българските поп и рок музиканти. Церемонията, която организираме в края на месец март е винаги стилна и бляскава, защото българската музика заслужава най-доброто.

Една от основните цели на БГ Радио е да подпомага и подкрепя българската музика. За това ние сме продуценти на много композиции, получили обичта на публиката. БГ Радио подкрепи и много млади изпълнители в рамките на кампанията си “БГ Таланти”. Тъй като БГ Радио е носител на модерния български дух, познаващ своите традиции създадохме класацията “500-те най-велики български песни на всички времена”. Подреждането в нея бе извършено от слушателите в БГ Радио, а песента събрала най-много гласове и №1 от всичките 500 е “Моя страна” на Емил Димитров.

БГ Радио е собственост на Fresh Media Bulgaria, която фокусира усилията си в радиобизнеса. В България, компанията управлява и радиостанциите Radio Energy, Радио Nova, Радио 1, Радио 1 Рок, Вероника, Радио City и CITY TV.