Ден до Фамилатлон – най-големият празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот

Ден до Фамилатлон – най-големият празник на семейството, спорта и здравословния начин на живот
7 Юни 2024

Тази събота, 8 юни за 16-и пореден ще се проведе фестивалът Фамилатлон. Ко-водещ на събитието е Цветана Сапова от "Второто кафе" по БГ Радио и заедно с актрисата Галина Савова ще открият празника на добре познатото място – Голямата поляна в Южния парк, София.

От 10:00 до 16:00 ч. родители и деца ще имат възможността да се включат във вълнуващи приключения и да избират сред спортовете, заниманията, игрите, състезанията и уъркшоповете на повече от 40 изложители. По традиция ще се проведе и така обичаният от малчуганите „Малък велопоход“, подходящ за деца от 2 до 6 години (от 11:00 ч.), а за финал – играта „Ябълки за смет“, в която малки и големи ще съберат боклука и за награда ще получат ябълка.

Първообразът на фестивала е създаден във Франция от група ентусиасти. Основната идея е, че семейният спорт е много важен инструмент за укрепване на здравето в семейството. Фамилатлон в България се организира от 2009 г., от Асоциация Родители.

„Радваме се, че успяхме да съхраним Фамилатлон във времето и да го превърнем в традиция. В концепцията на фестивала е залегнала една много важна за нас като организатори кауза – за важността на качествено прекараното време между родители и деца. Фамилатлон е един специален ден, в който семействата не само ще бъдат на открито в парка, сред природата, но и ще имат възможност да се смеят, да играят, да спортуват, да се забавляват заедно и в крайна сметка – да изградят спомени за цял живот“, споделя Яна Алексиева, изпълнителен директор на Асоциация Родители.

Актуална информация за Фамилатлон ще откриете в сайта на Асоциация Родители и във Фейсбук. Фамилатлон се реализира със съдействието на Столична община и медийната подкрепа на БГ Радио.

Прочетете още