Симеон Колев

Аз съм Симеон Колев и работя в БГ РАДИО от първия му ден. Преди това съм работил в Радио Аура – Благоевград. И на двете места съм оставил и ума, и сърцето си. Повече сърце, защото по принцип ми е по-голямо. Като на американски бизон.

Иначе, съм роден през 1977. В София. Учил съм в руско училище, после в две квартални, после в Югозападния университет, после в НБУ. И двата съм ги завършил, като НБУ-само семестриално, защото ме мързеше да се подготвя за изпита и сега дълбоко съжалявам, защото ме мързи още повече. Може и да не ви се вярва, но аз съм магистър по политология и международни отношения. Дипломната ми работа беше за началото на студената война, а дипломният ми ръководител – Евгений Дайнов отбеляза, че работата ми е много яка и е по-скоро за докторантура.

Много обичам БГ РАДИО, защото хората около мен адски си струват и приемат работата си много сериозно. Извън радиото съм по-скоро стеснителен и мълчалив.

Мариана, Габи и Момо са моето семейство. Често ходим на кино. Ходим по музеи и мога да ви кажа, че Военният музей в София и Музейко са фантастични места, дори и за деца.
Заедно пътуваме навсякъде, но най-вече в Благоевград, Родопите и Габрово.

Обичам да карам колело, да чета исторически книги. Често пъти ползвам градския транспорт – най-устойчивия и цивилизован начин за придвижване в града. Обичам Америка, неочакваните подаръци, ЦСКА, Питсбърг, самолетите, летищата, хубавите книжарници, хубавите интервюта, които дават умни хора, колекционерски играчки, списания и книги, които те провокират да ги цитираш, басейните с минерална вода и хотелите с хубави закуски.

Заедно с НВИМ / Военния музей / организираме най-страхотното събитие за деца - Денят на бащата. Пиша статии и имам издадена книга “Мисия татко”, ама вече се изчерпа и едва ли ще може да я намерите. Водя различни събития и участвам в различни мероприятия, които подобряват средата.

Никога не съм писал CV, мотивационно писмо и молба за работа. Не ходя с костюми, но тези които имам са ми шити по поръчка.

И, не. Не мога да свикна с ранното ставане. Това е голям компромис, който правя със себе си заради работата си.