Спечели 2 бутилки вино KABILE от Вила Ямбол!

Всеки делничен ден от 2-ри до 27-ми октомври БГ Радио и вино KABILE ти дават възможност да спечелиш 2 бутилки вино KABILE, произведени от собствените лозовите масиви на Вила Ямбол.

Всяка вечер в Любими песни за любими хора всеки слушател над 18-годишна възраст, който се обади (02 / 951 55 35), за да поздрави хората, с които би искал да изпие чаша вино KABILE, ще участва в томбола в края на предаването.

Серията вина KABILE носи името на eдин от най-добре запазените древни антични тракийски градове – Кабиле. Градът е бил важен икономически и културен център в Югоизточна Тракия и Долна Тунджа. Изграден е край голям култов център към богинята Кибела, който се намира на възвишението Зайчи връх. Легендата разказва, че именно в древния град Кабиле е бил създаден печат с лика на богинята, който доказвал произхода на всяка амфора с вино от областта. Именно Кибела е изобразена върху етикетите на серията вина, произведена от „Вила Ямбол“.

С близо 100-годишната си история изба „Вила Ямбол“ е един от основните представители на традиционното българско винопроизводство по света. „Вила Ямбол“ управлява над 10 000 декара  лозя, работи с едни от най-популярните световни и местни сортове и разполага със собствена работилница за бъчви.

Марка KABILE е сред най-награждаваните български вина на международни конкурси, като само за тази година има 16 отличия от Decanter World Wine Awards, Concours Mondial de Bruxelles и Vinalies Internationales Paris. От тях 9 са златни медали, 3 сребърни и 4 бронзови, което само потвърждава високото качество на родното винарство и плодородието на ямболския регион.

Наслади се на мига с любима песен в компанията на любимите ти хора заедно с чаша вино от серията KABILE.

Ето печелившите до момента:
Маргарита Кобакова
Нина Димитрова
Иван Цотев
Сара Иванова
Галина Иванова
Цвети Вълчева
Десислава Йончева
Ангел Вълкодинов
Румяна Маркова
Йорданка Йовова
Мариана Хайкова
Мария Симеонова
Тихомир Асенов
Цветанелия Давидкова
Данчо Ирчев
Соня Мицева