Научи какво е #ХраненеСмисъл и може да спечелиш 100 лв отстъпка при пазаруване в Lidl!

Като отговорен слушател на БГ Радио имате шанса да се включите в играта #ХапкаСмисъл, всеки делничен ден в периода 5-18 март. Всеки от вас ще може да отговори на въпрос, свързан с осъзнатото хранене, и всеки делничен ден един участник ще може да спечели специален купон с отстъпка за пазаруване с LidlPlus на стойност 100 лева.

Всяка сутрин Симо и Боги задават по един #ВъпросСмисъл в ефир, който се бъде публикува и във Facebook страницата на Стартер. За да се включите в играта, се регистрирайте в сайта на БГ радио и дайте вашия отговор до 17:00 часа на същия ден. Печелившите ще бъдат изтеглени на случаен принцип и обявени на сайта на БГ Радио всеки делничен ден след 17 ч.

Играта #ХапкаСмисъл е част от дългосрочната инициативата на Lidl под наслов #ХраненеСмисъл, която компанията стартира през януари тази година. С нея смарт ритейлърът има за цел да постави основите на дълготраен обществен разговор по темата за осъзнатото хранене, което се свързва и с грижата към планетата.

Със старта на инициативата Lidl проведе проучване за хранителни навици и нагласи на българина. Данни от него сочат, че близо 90% от хората у нас между 16 и 70 години отдават значение на здравословното хранене. Тревожна е тенденцията, че близо 70% не поставят ограничения в храненето на своите деца. Друг интересен факт е, че 93% от представителната извадка посочват, че се хранят предимно с плодове, зеленчуци и месо.

Повече резултати от проучването може да намерите тук и да се запознаете с Политиката за осъзнато хранене и стратегията за устойчивост на смарт ритейлъра.

На 18 март е последният ден, в който може да се включите в играта на Lidl #ХапкаСмисъл. Пригответе здравословен обяд като познаете коя е правилната рецепта. Чуйте звука от приготвянето й в сайта на БГ Радио, изберете рецепта от списъка на Lidl и регистрирай своя отговор.

Вижте списъка с рецептите на шеф-готвачите на Lidl и регистрирайте вашия отговор.

Ето печелившите:
05.03 - Гергана Попова
06.03 - Чудомир Мариянов
07.03 - Снежинка Стефанова 
08.03 - Петър Попов
11.03 - Галя Филипова
12.03 - Павел Павлов
13.03 - Цветелина Маринова
14.03 - Михаил Костадинов
15.03 - Йорданка Иванова
18.03 - Симеон Атанасов

На 19 март 2024 г. всички печеливши ще получат имейл на посочения от тях адрес в контактната форма за регистрация в играта, който ще съдържа подробно информация за тяхната награда