Южняшки рифове и сигнал за тревога срещу поглъщащата ни апатия в новия сингъл на Lek City Case

Южняшки рифове и сигнал за тревога срещу поглъщащата ни апатия в новия сингъл на Lek City Case
23 Април 2021

Бургаската рок група Lek City Case издава втория си официален сингъл днес, 23.04. Премиерата на Head Error е точно в 11:00 в Youtube канала на бандата.

С тежките си рифове Head Error категорично надгражда солидния дебют на групата – Broken и дава заявка да утвърди квартета сред водещите имена на родната саутърн рок пост-гръндж сцена.

Напълно в духа на времето и в тон с лирическото съдържание на парчето, бандата от Лекия град го представя с минималистично видео, което безупречно допълва настроението на Head Error. Контрастът с професионалния им първи клип към дебютния сингъл Broken е напълно целенасочен, като идеята и режисурата са на барабаниста Иван Янков, известен още и като ESTEO в средите на графити артистите. Суровите, сиви тонове на видеото допълват внушението, че чувството на безнадеждност и апатия все по-агресивно ни обгражда.

Звукът на Head Error е изваян в Audioslot - студиото на Васко Райков от Odd Crew, който никога не е крил симпатиите си към бургаската банда. Именно негов е и гласът в плътните беквокали към парчето. А миксът и  финалният мастеринг са дело на Михаил Русев.

Lek City Case са:
Иван Петков – вокал
Борис Николов - китара
Александър Георгиев – бас
Иван Янков – барабани

Photo credits: Димо Шехларски
Press & Management: Projector Plus

Прочетете още