Рут Колева с последен концерт и първа изложба

Рут Колева с последен концерт и първа изложба
29 Март 2023

Вълна от емоции предизвика новината за „последния“ концерт на Рут Колева. Очакваната дата е 17-ти май 2023г., мястото най-авторитетната зала за качествена музика- „България“. Събитието Рут анонсира чрез своето място във Facebook.

"Да бъда на сцена и да изнасям концерти е моето най-щастливо време и пространство, моето убежище. Но имам нужда от промяна, от пренастройване.
Това ще бъде последният ми концерт... в този вид.
Или първият от многото.
Не знам.
Но съм спокойна, че съм намерила мир и знам какво съм.
Този концерт ще бъде неповторим и особен. Без претенции и лъскави костюми. Без глупости.
Просто музика."

Но защото при Рут никога не е „просто музика“ събитието пристига с ексклузивен бонус за ценители. Феновете може да очакват лимитирана плоча по случай 10 годишния юбилей на албума R U T H. Винилът пристига в луксозно издание отново, след като спечели множество международни награди и продаде 30000 копия само в Япония.

Преди музикалното събитие на сезона Рут е готова да демонстрира друга, непозната страна от своите творчески интереси. Нестандартният й поглед върху света ясно личи в кадрите на фотографската изложба „Дис/хармонии”.

 „Дис/Хармонии” е заснета с цифров и аналогов апарат. Снимките са избрани сред многото, не заради екзотиката на непознатата дестинация (Виетнам, Америка, Мексико, Япония и др.), а защото в тях, Рут разпознава смисъл и връзка, намира странни аналогии между различни визуални елементи. Нейната фотография е пропита с чувство за хумор и усет към скрития ежедневен абсурд.

ДИС/ХАРМОНИИ
Фотографска изложба на Рут Колева
5 - 23 април 2023
Откриване: 5 април, 18:00 ч.

Прочетете още