ПРЕЯ и нейният „Пожар“ – напук на студените дни

ПРЕЯ и нейният „Пожар“ – напук на студените дни
20 Ноември 2020

Дни преди началото на астрономическата зима, певицата Прея пусна официалното видео към новата си песен „Пожар“ – първият сингъл от предстоящия втори албум, който ще излезе догодина. Парчето безспорно ще стопли ушите и телата на меломаните през предстоящите студени месеци и въпреки че клубовете са затворени, танците под ритъма на горещия хит са гарантирани, дори и само пред огледалото.

Музиката и аранжиментът на „Пожар“ са дело на Денис Попстоев, с когото изпълнителката работи, както по голяма част от дебютния си албум, така и по летния сингъл „Не сега“, който излезе преди броени месеци.

Текстът на парчето отново е написан от самата Прея и нейната гледна точка е, че това е първият ѝ сингъл, който категорично попада в категорията „секси“ и в който подчертаването на женската енергия и увереност са лайт мотив. Режисурата и сценографията на „Пожар“ са дело на Жоро Пеев, чието име все по-често се чува в музикалните среди. Негово дело са концепцията и Инстаграм филтрите за песента на Прея „Не сега“.

Много се радвам, че Вселената ме срещна с Жоро Пеев, той е креативният мастърмайнд зад всичко визуално, свързано с „Пожар“ и е много повече от режисьор. Създаде голяма част от декорите и заедно работихме по стайлинга и визиите ми във видеото. Творческият процес помежду ни тече изключително плавно и наистина имах изгаряща нужда да срещна човек като него. Събрахме малък, но чудесен екип за снимките на видеото, адски щастлива съм и вече мислим за следващи проекти, които да осъществим заедно.

Въпреки турболентната година, това е вторият сингъл, който Прея осъществява през 2020. Песента „Пожар“ предшества EP-то, което певицата планува да издаде в началото на идната година.

снимка: Аелита Спиридонова

Прочетете още