Представяне на книгата „Лили Иванова. Моят личен дневник“ с редактор Валерия Велева на 19 май

Представяне на книгата „Лили Иванова. Моят личен дневник“ с редактор Валерия Велева на 19 май
18 Май 2023

На 19 май в Народен театър „Иван Вазов“ ще бъде официално представена книгата "Лили Иванова. Моят личен дневник“ с редактор Валерия Велева! Бутиковият концерт ще бъде сцена и на това дългоочаквано събитие.

За всички почитатели, които няма да присъстват на концерта, но искат да се сдобият първи с книгата – специален щанд пред Народния театър ще предлага „Моят личен дневник“ от 16:00 ч. на 19.05. – до изчерпване на количествата! От днес, 18.05 може да поръчате книгата от напълно нов онлайн магазин LI.

Валерия Велева: „За първи път излиза книга за Лили Иванова, която съдържа записаното в нейния личен дневник.
В последните 15 години звездното име на българската поп сцена е водила записки с нейни мисли за Бог, за България, за публиката - мисли, които издават дълбоката, точна и вярна преценка за нещата в живота, в музиката и в отношенията между хората.
Дневникът на Лили Иванова - това е вътрешният ѝ свят, където тя не допуска никого. Върху белите листове, изписани с красив почерк, сякаш е нарисувана душата ѝ. И когато ги разгръщаш, виждаш една силна и одухотворена личност, която знае какво иска, измислила е как да го постигне и е наясно с цената, която ще плати за това.
Приятелство и предателство, любов и омраза, истина и лъжа, грешка и прошка, политика и история, свобода и окови, минало и бъдеще, сцена и публика – това са дневниците на Лили Иванова. Те са равносметка на един емоционален, взривяващ и достоен живот, чиято спирала се движи винаги нагоре. С една мисия – Лили живее, за да пее!
В тези дневници няма фалш, няма лицемерие. И пощада няма. Има великодушие. Има презрение, без скандал. Има достойнство.
И една цел: „Искам да остави след себе си истината за мен – а тя е това, което се случва на сцената“.

В книгата за първи път се показват всички награди на Лили Иванова - двата “Златни Орфея”, десетките държавни и международни музикални отличия и дори връчените ѝ пагони на полковник от БА.

Книгата „Лили Иванова. Моят личен дневник“ надниква и в гардероба на примата, за да покаже нейното отношение към модата като част от вътрешния свят на твореца.

Лили Иванова много държи на роднините си. За първи път са публикувани архивни снимки на нейните родители, на сестра ѝ, на племенниците ѝ.
Книгата, която съдържа 570 страници е луксозно издание с твърди корици, богато илюстрирана с много снимки, близо 270, като доказателството за звездния път на една певица-феномен, отдадена на музиката и на публиката, на една истинска победителка на времето, която ни влудява с нейната приказка за любовта.

Ето някои от мислите на Лили Иванова, включени в „Моят личен дневник“:
- Не се страхувам от живота, който ме очаква – любов и омраза.
Винаги съм казвала:
Не забравям!
Не прощавам!
И не отмъщавам!
Нямам това право – това е правото на Господ Бог – той решава!

- Пеенето не е олимпиада – то е магия.
Или я имаш, или я нямаш!

- Животът се обезсмисля, когато престанеш да си полезен за другите.
Това се отнася и за политиците.

- Мярката на живота е не как сме живели,
а какво сме оставили след себе си.

- Аз живея с бъдещето, с всичко, което е напред!

- Градушката от измислици се разбива в моето презрение!

- Младостта е качество, което се придобива с възрастта!

- Когато ме питат как се справям с толкова обич и омраза, аз им
отговарям: "Живея само с обичта".

-България е моята родина, която не може да се замени с нищо.“

Прочетете още