Почина журналистът Георги Коритаров

Почина журналистът Георги Коритаров
6 Април 2021

На 61-годишна възраст почина журналистът Георги Коритаров, съобщи във Фейсбук директорът на телевизия Европа - Георги Харизанов. Коритаров водеше блока "Свободна зона" в медията през последните няколко години. 

Георги Коритаров е роден на 10 май 1959 г. в София. През 1979 г. завършва специалност славянска филология – сърбохърватски език в Софийския университет „Климент Охридски“. По време на следването си става сътрудник на Държавна сигурност под псевдонима Алберт. С журналистика започва да се занимава от създаването на вестник „Демокрация“ като парламентарен репортер. По-късно работи за кратко във вестниците „Демокрация 91“ и „Континент“. От 1992 г. е в Радио „Свободна Европа“, където първо е политически репортер, а по-късно става водещ на предаванията „Радиожурнал“, „Светът в 13“, „Преди полунощ“ и „Балкански компас“. От началото на 2005 г. Коритаров е в Нова телевизия и Радио „Нова Европа“. От 1 февруари 2018 г. е автор и водещ на предаването „Свободна зона с Георги Коритаров“ в телевизия Европа. 

 Георги Коритаров беше водещ в петъчна рубрика "Стартер без шофьор" и водещ на предаването "На линия" с Георги Коритаров по БГ Радио.

Искрено скърбим и сме в шок. Целият екип на БГ Радио виждахме в него добър и много мил човек и страхотен колега. Съболезнования на Лина, неговата съпруга и семейството му.

Прочетете още