Нина Николина с нов албум "Jazz & Traditions Vol.2" и концерт на 27 януари

Нина Николина с нов албум
13 Януари 2023

На 27-и януари Нина Николина ще представи в столичен клуб новия си концертен албум "Jazz & Traditions Vol.2". В двучасовия концерт Нина Николина ще изпълни: обичаните от публиката песни от първия и концертен албум, песните от новия албум и хит синглите „Ти“, „Тебе да вземем“ и „Сън“ в нов аранжимент. В кратка форма, с намигване,  изпълнителката ще “преведе“ от далектите,  митове, легенди, хумористични текстове. Нина Николина LIVE не е традиционен концерт, а цялостен разказ за традициите и душевността на българина.

На сцената ще се качат и: Калин Вельов барабани и перкусии, Мартин Ташев тромпет и вокал, Мирослав Турийски клавишни, Таня Първанова вокал.

Албумът "Jazz & Traditions Vol.2" с 9  композиции е многообразен, като съчетава песни от различни области на страната. В албума се срещат традиция и съвременност, музикално  съчетание на автентичен български фолклор с етно и джаз елементи. Освен затрогващите песни “Зайди, зайди“, „Йовано, Йованке“ и др., в албума са включени и хумористичните –„Заспала е баба Дора“, „Цонке ле, чушко червена“, „Петрунка“, „Ерген деда“. Аранжиментите са на Калин Вельов, Мартин Ташев, Мирослав Турийски, Ясен Велчев, Нина Николина.

След концерта на 27-и януари, албумът “JAZZ & TRADITIONS VOL.2“ ще е наличен във всички дигитални платформи.

Заповядайте, на един концерт с неподражаем стил - Нина Николина “JAZZ & TRADITIONS VOL.2“, на  27 януари, 20:00 ч. Билети в мрежата на Eventim и на входа на клуба в деня на концерта.  

Прочетете още