Най-популярният мюзикъл на света „Клетниците“ с премиера в Софийската опера

Най-популярният мюзикъл на света „Клетниците“ с премиера в Софийската опера
26 Ноември 2019

Софийската опера и балет представя най-играния мюзикъл на всички времена „Клетниците“. Премиерата е на 6 декември от 19 часа. Легендарната сага по музика на Клод-Мишел Шьонберг и либрето и адаптация на Ален Бублил,  пресъздава революционния устрем във Франция от времената на поредната трансформация в държавното управление на страната, описани във вечната едноименна класика на Виктор Юго.

В ролята на Жан Валжан влиза музикантът и певец Влади Михайлов, партнират му поп изпълнителят Орлин Павлов (Жавер) Весела Делчева (Фантин), Анна Вутова (Козет), Ники Сотиров (Епископ).

За да бъде видян той от българските зрители Софийската опера е откупила правата за мюзикъла от носителя им – най-успешният и влиятелен музикален продуцент в света  Камерън  Макинтош, който държи правата и за още два от най-дълго игралите се в историята на Бродуей  постановки на мюзикълите „Фантомът на операта “ и „Котките “.  Избраните чрез прецизен кастинг актьори са били одобрени от продуцентската компания в Лондон.

Постановката на Камерън Макинтош на мюзикъла „Клетниците“ е на сцена над 30 години, с над 120 млн. зрителска аудитория в 52 страни, изпят  е на 22 езика.

Следващите представления на „Клетниците“ в Софийската опера и балет са на:  7, 8, 10, 11, 12, 13 декември 2019 г. от 11ч. и 19ч. и на 9, 10, 11, 12 януари 2020 г. от 19ч.

Прочетете още