MELBA Sofia Design Festival 2020

MELBA Sofia Design Festival 2020
14 Октомври 2020

Единственият български фестивал за дизайн MELBA Sofia Design Festival се случва от 5 до 15 ноември в контекста на една нетипична и нестабилна година. Но провеждането му за трети път в България доказва невероятния потенциал на дизайна във всички сфери на живота, ражда значими идеи и незаменими партньорства в международен контекст и представя гордо местни дизайн герои с техните постижения.

Хибридното издание на MELBA Sofia Design Festival 2020микс от събития онлайн и на живо, е едновременно предизвикателство и възможност за Студио Комплект да организира поредна среща на българската публика със забележителни международни лектори и признати творци. Фестивалът представя различни перспективи от всички сфери на дизайна и тяхното умно, социално и оригинално приложение в ежедневието ни.

MELBA Sofia Design Festival 2020 има три основни елемента: еднодневен симпозиум с петима релевантни и внимателно селектирани международни лектори, клас за дигитален дизайн с ограничен капацитет за практици, студенти и млади професионалисти в тази сфера и три изложби, сред тях – традиционно и преглед на най-интересните постижения от родния дизайн.

Прочетете още