Мария Илиева и Миро с ексклузивна премиера на „Ако утре няма днес” по БГ Радио

Мария Илиева и Миро с ексклузивна премиера на „Ако утре няма днес” по БГ Радио
17 Ноември 2023

На 22 ноември в „Любими песни за любими хора” ще чуем премиера на песента „Ако утре няма днес” на Мария Илиева и Миро! Песента ще звучи само по БГ Радио два дни, а официалната премиера в останалите медии ще е на 24 ноември.

На церемонията по връчването на Годишните музикални награди на БГ Радио 2023 в Пловдив бе премиерата на песента на Мария Илиева и Миро „Ако утре няма днес”. Дуетът, който несъмнено е сред най-значимите събития за съвременната българска музикална сцена, предизвика еуфория сред феновете и музикалните критици.

„Ако утре няма днес” е авторска песен на Миро и Мария Илиева. На стилната премиера на сцената на Колодрума - Пловдив освен с впечатляващо вокално майсторство двамата изпълнители оставиха публиката без дъх с изпълнението си на два рояла. 

Видеоклипът е по идея на Миро (режисьор Николай Павлов) и разказва за неугасваща любов, вплетена в две времеви пространства. 

"Ако утре няма днес" е създадена буквално за дни и е плод на вдъхновяващата синергия между двамата изпълнители, взаимната им обич и възхищение. Обещанието за дуета идва от самия Миро от сцената на Годишните музикални награди на БГ Радио през 2022 г., когато при връчването на наградата за най-добра изпълнителка той обявява, че ще направи песен с победителката, която е именно Мария Илиева. Останалото е история.

Винаги съм се възхищавал на Мария Илиева!” сподели Миро. „Дотолкова, че ако не беше това „обещание” на Годишните музикални награди на БГ Радио, нямаше да имам смелостта да ѝ предложа да направим песен.”

„Винаги съм искала да правя музика с Миро, защото се възхищавам на таланта, енергията и светоусещането му и съм безкрайно щастлива, че това най-после се случи и то по този вълшебен начин,” споделя Мария Илиева. 

Прочетете още