Лили Иванова подготвя най-мащабния си концерт за последните 30 години!

Лили Иванова подготвя най-мащабния си концерт за последните 30 години!
8 Май 2024

Спектакълът с участието на оркестъра на Софийската опера и балет ще се състои на 14 декември в Арена "София", когато 67 първокласни музиканти, под диригентството на Константин Добройков, ще застанат на една сцена с най-голямата бг попизпълнителка и нейния бенд. Музикален продуцент и аранжор на цялата продукция е изключителният Ангел Дюлгеров.

Лили Иванова и целият й екип изказват своите специални благодарности на акад. Пламен Карталов – Директор на Софийска опера и балет за отношението и уважението и подготовката на мащабния спектакъл. БГ Радио е медиен партньор на концерта.

Лили Иванова е първият попизпълнител, който в последните 12 години за трети път ще изкачи сцената на Арена "Армеец". 

През 2012 "Пеещото сърце на България", както я нарече Стефан Цанев, беше първият бг попизпълнител с концерт в зала "Арена Армеец", когато сама - само с музикантите си - се изправи пред 15 000 зрители. Поради огромния интерес бе пуснат в продажба и секторът зад сцената, което бе прецедент до тогава - никой друг изпълнител, нито български, нито чужд, не бе постигнал това. Концертът стана повод за създаване на специална категория в Годишните музикални награди на „БГ РАДИО” и получи приза „КОНЦЕРТ НА ГОДИНАТА“.

БИЛЕТИ в мрежата на kupibileti.bg

На сцената ще бъдат музикантите от LI ORCHESTRA – Ангел Дюлгеров – китари и цигулка, Огнян Енев – пиано, Орлин Цветанов – цигулка, Веселин Веселинов – Еко – контрабас и бас китара, Росен Ватев – ударни и перкусии и LaTiDa – беквокали. 

Сега, в края на тази година Лили Иванова ще се изправи пред поредното си предизвикателство - да изпълни въздуха на Арена "София" с божестнения си глас в съпровод на елитните музиканти от оркестъра на Софийската опера и балет 

Прочетете още