Коренно различен „Сигнал“ ще звучи на юбилейния концерт на групата

Коренно различен „Сигнал“ ще звучи на юбилейния концерт на групата
15 Ноември 2023

Много изненади, приятни и за ухото, и за окото, ще поднесе спектакълът под надслов „Сигнал - 45 години рок“. Присъстващите ще имат удоволствието да чуят коренно различен „Сигнал“ заради аранжиментите, дело на диригента на Русенската филхармония Димитър Косев. Общо 45 музиканти ще се качат на сцената в Зала 1 на НДК, за да покажат, че симбиозата между рока и класическата музика не само е възможна, но е и впечатляваща.

„Любовта помежду ни е много, много истинска вече 45 години! Алхимията между "Сигнал" и почитателите на групата е още свежа и едните вярват безспорно на другите. Въпреки това, което сме оставили досега в подсъзнанието на хората, има място и за още! Точно затова правим този различен рок концерт!", сподели създателят и фронтмен Данчо Караджов.

Две съвършено нови версии на парчета от репертоара на „Сигнал“ ще прозвучат специално за концерта. Едното е „Вопъл и екстаз“ от „Черно-белият албум“, издаден през 2005 г., а другото е „Цариградски нощи“ от соловия проект на Караджов от 2012 г. В него участие ще вземе и квартет „Славей“.

Концерт-спектакълът ще е на 7 декември от  20,00 ч. в Зала 1 на НДК. Билети все още могат да бъдат закупени в мрежите на Eventim, както и на билетната каса на НДК.

Прочетете още