БГ Радио и ИКЕА заедно за планетата с "Концерт на свещи с Михаела Филева" в "Часът на земята"!

БГ Радио и ИКЕА заедно за планетата с
10 Март 2023

На 25 март 2023 г., когато за пореден път се провежда световната инициатива „Часът на земята“, БГ Радио по традиция ще излъчи едночасов акустичен “Концерт на свещи”. В 60-те минути, в които всички съпричастни към проблемите на природата ще изключат осветлението в дома си, БГ Радио ще излъчи уникален акустичен концерт на Михаела Филева, който тази година ще се проведе в интериора в магазин ИКЕА. Първият концерт на свещи по БГ Радио прозвуча през 2009 г.

Започнал като кампания, приканваща жителите на Сидни, Австралия да угасят осветлението си за един час, „Часът на земята“ се разрасна до хиляди населени места по цялата планета и се превърна в една от най-големите световни инициативи за насочване на общественото внимание към проблема с климатичните промени.

Тази година "Концерт на свещи" по БГ Радио звучи с подкрепата на ИКЕА, като така двете обичани марки се обединяват в името на Земята - нашият по-голям дом! Концертът ще се проведе в един от уютните интериори в ИКЕА в София, а вие можете да го гледате в официалната страница на БГ Радио във фейсбук.

Когато става въпрос за идеи за домашното обзавеждане и продуктов дизайн, ИКЕА винаги е била лидер и визионер. Основната концепция на бранда да предложи широка гама от модерни, функционални и достъпни решения за дома, е водеща за бизнеса на шведската компания. Това довежда и до създаването на някои емблематични продукти, които могат да се открият в домовете на милиони хора по света.

Наред с отличителен продуктов дизайн ИКЕА прегръща амбиция до 2030 г. да се превърне в компания с отрицателен въглероден отпечатък, използвайки само възобновяеми или рециклирани материали. Обзавеждането на дома с продукти, щадящи околната среда, позволява да  съхраняваме ценните ресурси като същевременно пестим средства и усилия.

Ето някои съвети от ИКЕА как може да постигнем по-добър живот у дома.

Изгасете осветлението в събота, 25 март, в 20:30 ч. и останете с БГ Радио и акустични версии на любимите ви песни на Михаела Филева на живо от уютния интериор в магазин ИКЕА!

Прочетете още