„20 ГОДИНИ БГ РАДИО – БЪЛГАРИЯ ЗВУЧИ ПО-ДОБРЕ ОТ ВСЯКОГА“

„20 ГОДИНИ БГ РАДИО – БЪЛГАРИЯ ЗВУЧИ ПО-ДОБРЕ ОТ ВСЯКОГА“
9 Юни 2021

БГ Радио е първата и единствена радиостанция, която излъчва само и единствено българска поп и рок музика. Целта на медията вече 20 година да популяризира и утвърждава българска музика и култура. БГ Радио винаги се е стремяло да предлага на аудиторията си стойностна и качествена музика и да популяризира българката култура.

Тази година, на 3-ти март, БГ Радио отпразнува своя 20 юбилейПо този повод медията е подготвила специална фотоизложба в рамките на „Галерия на открито“ на  „Мост на влюбените“ в периода 14.06 - 28.06.2021г.

В изложбата ще бъдат показани и моменти от рождени дни на едно от най-награждаваните радио предавания „Стартер“. Предаване с 19-годишна история, което прави революция в българския радио ефир, това е първото предаване, което изнася своя ефир извън рамките на студиото и започва да предава от различни кътчета на страната. Предаването дава възможност на феновете на българската музика да се докоснат до магията на радиото, да се запознаят с гласовете, които ги придружават в ежедневието и да видят много от любимите си изпълнители.  

Ще припомним още много моменти, в които БГ Радио и радвало, вълнувало и помагало на феновете на българската музика да сбъднат своя мечта. Инициативи като „Стани Известен“, „Изпълнители на плажа“, „Бъде звезда на бала“, "У дома за Коледа" са все кампании, в които са взели участие хиляди българи.

Ще представим снимки от мегаконцерта на площад Александър Батенберг, с който БГ Радио стартира през 2001г., както и снимки от зрелищните церемонии по връчване на Годишните Музикални Награди на БГ Радио, които са част от културния календар на страната ни и са се превърнали в най-престижното събитие за българската музикална индустрия. Церемониите събират всяка година на една сцена най-популярните и обичани български изпълните, които чрез таланта и творчеството си не спират да популяризират българската култура извън границите на страната ни. Сред тях са Васил Найденов, Лили Иванова, Васко Василев, група Сигнал, дует Рутон, Б.Т.Р., ансамбъл Пирин, Поли Генова, Любо Киров, Камелия Тодорова, ФСБ и още много български изпълнители, творци и изявени личности. 

Мисията на медията вече 20 години е да подкрепя и популяризира българските изпълнители и култура с уникалния си формат и 20 години озвучава ежедневието на слушателите си както със златни български песни, така и с най-актуалните родни хитове.  

„20 ГОДИНИ БГ РАДИО – БЪЛГАРИЯ ЗВУЧИ ПО-ДОБРЕ ОТ ВСЯКОГА“ се осъществява със съдействието на Фотографска афенция "БУЛФОТО" и с подкрепата на Столична община и Vivacom.

Прочетете още