Група Сигнал празнува 45 години с 45 артисти на сцената

Група Сигнал празнува 45 години с 45 артисти на сцената
20 Септември 2023

С впечатляващ концерт-спектакъл в зала 1 на НДК рок група Сигнал ще отбележи своята 45-та годишнина

Заедно с Данчо Караджов, Александър Мариновски, Жоро Янакиев и Владимир Захариев на сцената ще се качи и Русенската филхармония с диригент Димитър Косев. Така общият брой на артистите става 45 – колкото години концертен живот празнува и емблематичната българска рок група. Медиен патньор на концерта е БГ Радио.

„Създадох групата през 1978 г. и оттогава до днес тя не е спирала своите изяви. Не е имало период, в който „Сигнал“ да не я е имало – с това немного групи дори в световен мащаб могат да се похвалят.“, горд е Данчо Караджов. „Първата ни песен беше „Любов“. Така мога да опиша и всичките тези 45 години – любов към музиката, към рока, към публиката, към истинските неща в живота…“, не крие емоцията си един от най-разпознаваемите български гласове.

Неуморни в творческите си търсения, Сигнал и Русенската филхармония ще съчетаят рока с класиката, за да поднесат на ценителите един вълнуващ прочит на обичаните от всички хитове: „Липсваш ми“, „Лодка ли е любовта“, „Сбогом“, „Сляп ден“, „Спри се“, „Между ад и рай“, „Може би“, „Да те жадувам“ и др. „Желанието ни е по повод нашия юбилей да подарим на нашите верни фенове, благодарение на които „Сигнал“ е това, което е, един различен и вярваме интересен музикален подарък – спектакъла „45 години рок“, разказва обичаният Данчо Караджов. Организаторите от Event Masters обещават и интересна сценография, която  ще превърне събитието в истинско зрелищно шоу.

Концерт-спектакълът ще е на 7 декември от 20,00 ч. в Зала 1 на НДК. Билети могат да се закупят в мрежите на Eventim и Grabo, както и на билетната каса на НДК.

Прочетете още