Графа и Веско Ешкенази създават магия в общата им песен „Ванилия“

Графа и Веско Ешкенази създават магия в общата им песен „Ванилия“
12 Ноември 2021

Двама изключителни артисти – Влади Ампов - Графа и Веско Ешкенази, създават красота и хармония в общата им песен „Ванилия“. Видеото вече е качено в YouTube и ни пренася в атмосферата на Амстердам, където Графа, Веско Ешкенази и актрисата Боряна Маноилова разказват красива романтична история.  

Песента „Ванилия“ има дълга история.“ – разкрива Графа и продължава - „Написах мелодията, когато бях на 17, текстът дойде 9 години по-късно. „Ванилия“ е много специална за мен, включих я в програмата си за концерта в Арена Армеец, като добавих нова музикална част с развитие на вокалната линия. При изпълнението й пред 14 хилядната публика, усетих въздействието й върху феновете и силната емоция, която струи от нея.

Когато с Веско Ешкенази решихме да направим обща песен, чух в съзнанието си как неговата цигулка засвирва темата на „Ванилия“ и знаех, че ще звучи приказно, ако я запишем заедно. Исках гласът ми и цигулката на Веско Ешкенази да са в постоянен диалог и написах партията му, така че да се допълват взаимно, а аранжиментът да ги обгръща и извисява. Експериментирах със звуци, различни китарни партии, филтрирана дръм секция, вокодери и пространствен саунд дизайн. Получи се вълшебно и филмово.

Прочетете още