Фестивалът Франкофоли се завръща на Гребна база Пловдив

Фестивалът Франкофоли се завръща на Гребна база Пловдив
13 Юни 2024

Огромната сцена на Франкофоли в Пловдив ще бъде издигната на Гребна база в Пловдив, а не на стадион Христо Ботев, както беше предвидено и обявено  тази година, съобщиха организаторите на събитието.

Промяната в последния момент се налага поради риск съоръженията, необходими за изграждането на сцената, в съчетание с високите температури, да увредят сериозно тревната настилка на стадиона.  

Няколко дни след Франкофоли, на стадиона трябва да се проведе футболен мач, след като наскоро Ботев Пловдив, след дългогодишно чакане, спечели Купата на България и ще участва на Евротурнирите. Не бихме си позволили да поставим в риск следващото спортно събитие, за това заедно с Община на Пловдив и ръководството на стадиона, взехме решение да върнем фестивала тази година отново на Гребната база“, сподели Христина Борисова, директор на Франкофоли за България.

През 2023, първото първото гостуване на фестивала в града на тепетата се проведе именно на Гребната база, където хиляди музикални фенове пяха и танцуваха със своите любими изпълнители.

Тази година, в първата вечер, на 21 юни на сцената ще излязат Иво Димчев, Нувел Ваг, Ищар, Dj Willy William и Паров Стелар.

На 22 юни, събота, с изключителна атмосфера на сцената  ще се качат Alexis Carlier, Делукс, Барбара Прави, Неж и една от най-успешните танцови групи в Обединеното кралство за последното десетилетие - Рудиментал /Rudimental/.

Фестивалът се провежда с финансовата подкрепа на Община Пловдив и Фондация Пловдив 2019. Основен медиен партньор на събитието е Радио Енерджи.

Билетите за фестивала Франкофили са вече в продажба и могат да бъдат закупени тук: Eventim и kupibileti

Прочетете още