Ден на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени по БГ Радио!

Ден на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени по БГ Радио!
20 Май 2020

В сряда на 20 май, БГ Радио ще посвети деня на празника на Стефан Вълдобрев - неговият 50-ти рожден ден На всеки час в ефира на БГ Радио очаквайте да чуете най-знаковите хитове на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени като „Рай“, „Към“, „По-полека“, „Фойерверк“, „Бряг с цвят най-зелен“, „Холивуд“, „Тази песен не е за любов“ и още много.

В празничния ден самият Стефан Вълдобрев ще разкаже някои от най-ярките истории свързани със създаването на негови песни - истории, които може да прочетете в най-новата му книга "Книга на песните" Красивият том от над 360 страници с твърда подвързия включва текстове на песни, спомени и изповеди, снимки и факсимилета на тефтери и нотни тетрадки и ще се появи в книжарниците на 15 май. Дотогава най-нетърпеливите последователи на артиста могат да закупят изданието онлайн и да бъдат сред първите, получили автограф.  

Ще си спомня какво е предизвикало думите да се появят. Кое ги е събрало с мелодията. Къде съм бил аз тогава, какво се е случвало с мен, около мен и как ми е повлияло. Как съм се променял и как са се променяли песните”, обобщава намеренията си авторът.

Книга за песните” е първа книга на Стефан Вълдобрев, която може да се определи като литературен албум от текстове, поезия и биографични истории. В нея той се проявява като умел разказвач, описвайки честно, чувствено, без маниери и преструвки творческия процес по създаването на 41 песни, като се обхваща периодът от 80-те години до днес. Изданието повежда читателя на една вълнуваща разходка: как от случайно хрумване, срички, каламбур или произволна словесна или музикална фраза, пречупена през контекста на обществените събития и през призмата на личния живот на артиста може да се създаде хит.

Пожелаваме на Стефан още много поводи за празник, здраве, вдъхновение и обич от почитателите!

Прочетете още