Благоевград и Чаковец – приятелство, партньорство и доверие

Благоевград и Чаковец – приятелство, партньорство и доверие
Снимка: struma.com
6 Октомври 2019

Кметът на град Чаковец - Стиепан Ковач и кандидатът за кмет на град Благоевград - д-р Атанас Камбитов присъстваха на концерт „Градът в ръката на града“, който се проведе на 6 октомври на пл. „Македония“ в Благоевград. В него взеха участие три хърватски ансамбъла заедно с оркестър „ Стамбиан Буян – Стипик“, оркестър на културните изкуства „Весели Меджимурци“ и мажоретките на Чаковец. Вечерта създаде още по-голямо приятелство между двата града и добър обмен на културна идентичност.

Д-р Атанас Камбитов се обърна към своите гости от Чаковец с думите: - „Станахме свидетели на прекрасни изпълнения. Културният обмен е изключително важен за взаимното опознаване между народите, затова той трябва да се насърчава. Благодаря за доверието и прекрасните отношения между Благоевград и Чаковец. Ще очакваме отново творците в Благоевград.“

През 2015 г. Благоевград и Чаковец подписаха споразумение за партньорство и побратимяване между двата града. Тогава кметът на Чаковец заяви: „В лицето на Община Благоевград ние виждаме добър партньор, с който да обменяме добри практики. Двата града имат много общи черти и можем да научим много едни за други“.

Прочетете още