БГ Радио е най-слушаното радио в България!

БГ Радио е най-слушаното радио в България!
20 Ноември 2023

БГ Радио е най-слушаното радио България, според резултатите от проучване на Media Research Hub от ноември 2023. Проучването обхваща представителна извадка на аудиторията на възраст между 16 и 74 г.  и е проведено между юни 2022 и юли 2023 г.. При по-тясно изследване на аудиториите, БГ Радио се доказва като най-предпочитаната радиостанция в София, Бургас, Русе, Велико Търново и Плевен сред аудитория (16г.-74г.).

Всеки ден БГ Радио достига до 61% от българите на възраст 16г.-74г., а за перод от един месец БГ Радио е избрано от 91 процента от слушателите в страната. Аудиторията разчита на радиото да се информира за различни теми, но най-вече за новини, забавление, културен афиш, спорт и пътуване.

БГ Радио има широка аудитория и достига до над 940 000 души всяка седмица. Слушателите на БГ радио обичат да прекарват голяма част от свободното си време вкъщи и да посрещат гости. Повече от половината респонденти твърдят, че музиката е важна част от живота им и слушат музика онлайн. Разчитат на радиото да бъдат информирани за новини и културни събития.

Относно населените места, жителите на градове над 100 000 души споделят, че най-често слушат БГ Радио, Радио Energy, City и Радио 1.

Радиата от групата на RADIOPLAY MEDIA - БГ Радио, Радио ENERGY, Радио и телевизия Сити, Радио 1, Радио 1 Рок, Радио Вероника и Радио НОВА не само запазват водещи позиции в своите целеви групи, но и привличат нова слушателска аудитория и увеличават времето на публиката, прекарано в слушане. С развитието и достъпността на дигиталните медии, от радиогрупата отчитат значителен ръст на слушателите онлайн и чрез мобилното приложение RADIOPLAY.

Екипът на БГ Радио ви благодари за доверието и високата оценка!

Прочетете още