Белгийският пианист Даниел Ферстапен с концерт във Варна

Белгийският пианист Даниел Ферстапен с концерт във Варна
20 Юли 2021

На 22 юли във Фестивалния Комплес във Варна е концертът на популярния белгийски пианист Даниел Ферстапен. Жителите и гоститe на Варна ще станат част от един впечатляващ авторски концерт и спектакъл на Даниел Ферстапен със специалното участие на Теди Кацарова и беларуската виолистка Марина Барская. Медиен партньор на събитието е БГ Радио, а водещ на концерта е Наско от БГ Радио. Билети за събитието може да намерите тук.

Интервю с белгийският пианист Даниел Ферстапен

''RECONNECTION''- Албум тур e част от турнето на белгийския пианист, с което представя новия си албум.

Свирийки пиано от петгодишен и с магистърска степен от една от най-престижните музикални академии в Европа, днес Даниел Ферстапен е известен пианист и композитор в Белгия и Нидерландия.

От ранна възраст Даниел вече е започнал да обикаля цяла Европа, като част от ''Night of the Proms'' и свирил рамо до рамо с артисти и композитори от световна класа като Андра Бочели, Енио Мориконе, Анастасия, Анджи Стоун, Мелани С, Джон Майлс, Джос Стоун, Натали Имбрулия, Наташа Бедингфийлд, Джо Джаксън и много други.

Мисията на Даниел, като композитор е да свърже различните поколения помежду им, създавайки хармонична симбиоза между класическото пиано, електроника и светлинно шоу.

Участие в концерта ще вземе и Общински вокален Ансамбъл Варна – формация при Хор на Варненските девойки и жени с диригент Захарина Накитасова. Съставът е носител на много награди от престижни международни конкурси.

Прочетете още