Избираме победителите за Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2024!

Избираме победителите за Годишните Музикални Награди на БГ Радио 2024!
9 Април 2024

Повече от две десетилетия БГ Радио подкрепя и популяризира българската поп и рок музика. С гордост медията обяви номинациите на слушателите и любителите на българската музика за Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024.

Традиционно слушателите на БГ Радио номинират любимите си български изпълнители в десет категории. Годишни Музикални Награди на БГ Радио са известни като единствените награди определяни изцяло от аудиторията на БГ Радио.

Звездни гости разкриха на живо любимите музиканти на България в 9-часова програма в ефира на БГ Радио. Телевизионният водещ, Мариан Станков – Мон Дьо определи номинираните за А-отборът на българската музика. Избраните в категорията „БГ Изпълнител“ разкри актрисата Силвия Петкова, а номинираните в „БГ Изпълнителка“ съобщи журналистът и водещ Ники Кънчев. „БГ Текст“ е категорията, която най-много отива да анонсира поетът Александър Петров, с приз „БГ Вдъхновител“ от Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2023. Репортерът Благой Цицелков отвори пликовете с имената на музикантите в категорията „БГ Комбинация“ и сподели, че „който иска да разбере кои ще са песните, които ще владеят музикалната сцена през тази година, трябва да дойде на церемонията на Годишни Музикални Награди на БГ Радио. Там се раждат хитовете.“ В обявяването на номинираните се включиха популярният актьор Мариан Бачев, журналистът Георги Любенов, певицата и инфлуенсър Дивна и поп певецът, музикант и продуцент Рафи Бохосян.

С най-много номинации е Миро, той е избран от любителите на българската музика в шест категории –  „БГ Песен“, „БГ Текст“, „БГ Албум“, „БГ Изпълнител“, „БГ Комбинация“ заедно с Мария Илиева и „БГ Видеоклип“. Мария Илиева и Молец са изборът на публиката в пет категории. Номинирани в четири категории са Dara Ekimova, Любо Киров и Графа.

Денят на номинациите за Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024 започна с интервю с музиканта Кирил Маричков, тази година мускетарят на българската музика ще бъде удостоен със специалната награда „БГ Вдъхновение“ на името на Ана Мария Тонкова. Признанието е символ за изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика и единствената награда, която се определя от eкипа на БГ Радио.

Церемонията по връчване на Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024 ще се състои на 26 май, 19:00ч. в зала Колодрум, Пловдив. Билети може да намерите в мрежата на kupibileti.bg

Ето и всички номинирани за Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024:

БГ Песен
„Ако сме двама“ - Любо Киров, музика: Любо Киров
„Ако утре няма днес“ - Миро и Мария Илиева, музика: Миро и Мария Илиева
„Дишам“ - Dara Ekimova, музика: Dara Ekimova & Cristian Pistol
„Цялото време“ - Молец, музика: Крис Макаров, Юли Славчев, Роби Николов
„117“ – Papi Hans, музика: Papi Hans и Витали Езекиев
 
БГ Текст

„Ако сме двама“ - Любо Киров, текст: Любо Киров
„Ако утре няма днес“ - Миро и Мария Илиева, текст: Миро и Мария Илиева
„Дишам“ - Dara Ekimova,  текст: Dara Ekimova
„Продължавай да мечтаеш“ - Мария Мутафчиева, текст: Мария Мутафчиева
„Цялото време“ - Молец, текст: Крис Макаров и Юли Славчев

БГ Албум
„Албум“ – Молец
„Вековна гора“ – Графа
„Любов в сегашно време“ - Тони Димитрова
„46“ – Миро
„96“ - Михаела Филева

БГ Изпълнител
Веселин Маринов
Графа
Любо Киров
Миро 
Руши

БГ Изпълнителка
Мария Илиева
Михаела Филева
Тони Димитрова
DARA
Dara Ekimova

БГ Дует/Трио/Вокална група
Молец
Ритон 
СкандаУ
Pavell & Venci Venc’
VIVA

БГ Комбинация
Б.Т.Р. и Иван Лечев
Графа и Мистерията на българските гласове
Любо Киров и DARA
Миро и Мария Илиева
K.Lina и Братя Аргирови

БГ Група
Б.Т.Р.
Мери Бойс Бенд
Остава
Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени
Deep Zone Project 

БГ Дебют
Александър Петров
Милена Цанова
GABÓ
Viktorio
Robi 

БГ Видеоклип
„Ако утре няма днес“ - Миро и Мария Илиева, реж. Николай Павлов - Infinity Films 
„Вековна гора“ - Графа и Мистерията на българските гласове, реж. Драго Шолев
„Дишам“ - Dara Ekimova, реж. Жоро Пеев
„Там където (Песен от сън)“ -Б.Т.Р. и Иван Лечев, реж. Бисер Овчаров
„Цялото време“ - Молец, реж. Крис Захариев

Вторият етап на гласуването стартира на 10 април. Слушателите могат да дадат гласа си за своя фаворит във всяка категория на www.bgradio.bg. Победителите ще бъдат избрани изцяло и единствено от слушателите на БГ Радио. Подкрепете своите фаворити и гласувайте за Годишните Музикални Награди на БГ Радио!

За повече подробности за Годишните Музикални Награди 2024 слушайте БГ Радио на ефирните честоти за цялата страна или чрез мобилното приложение RADIOPLAY. Следете и официалния сайт – www.bgradio.bg, както и официалните профили на медията във Facebook и Instagram.  

Събитието е част от Културния календар на Община Пловдив. Годишни Музикални Награди на БГ Радио 2024 се реализират с подкрепата на Община Пловдив, Vivacom, Easy Credit и Nescafe Dolce Gusto. Медийни партньори са CITY Radio&TV и NOVA.

Прочетете още