Театрален отряд „Сценична треска” играят своeто „Извънредно положение” на 11 декември

Театрален отряд „Сценична треска” играят своeто „Извънредно положение” на 11 декември
18 Ноември 2020

Театрален отряд „Сценична треска” са Здрава Каменова и Богдана Трифонова. Те носят сценичната треска в кръвта си - живеят я, използват я, вдъхновяват се от нея, не ги напуска и когато са под прожектора, и когато са под душа. Богдана и Здрава разказват истински житейски истории, искрено, смешно и безстрашно в "Апетит", "Танго в Космоса" и „Извънредно положение". Последното, се ражда естествено и наложително, по време на … извънредното положение през пролетта. Към отряда се присъединява и актрисата Стефания Колева, а на 11 декември, „Сценична треска” ще играят „Извънредно положение“ в столичен клуб.

Извънредно положение“ е комедиен стендъп спектакъл със завладяващ, оригинален авторски сценарий по истински истории. Истории от карантината, които Богдана, Здрава и сценаристът Светослав Томов са описали изключително цветно, уморени и отегчени от сериозността на положението, безпаричието, кризата, страшните новини, хората с пагони, хората без маски, онлайн обучението, притеснени от липсата на работа, фризьор, пространство и какъвто и да било нормален социален живот. Здрава, Богдана и Стефания разказват истерично смешно как те самите преживяват блокадата на 60 квадратни метра с мъж, деца и домашни любимци и не се страхуват да наричат нещата с истинските им имена.

Билети за стендъп комедията, родена от ковид кризата, вече се продават в мрежата на Eventim, Urbo и Ticketportal и на място. 

Междувременно, отрядът за театър Сценична треска вече работи по нов, втори епизод на „Извънредно положение“, този път – любовен. На принципа, „смешно е, защото е вярно“, екипът вече събира истински истории за любов – абсурдни, разтърсващи, изпълнени с невъзможни копнежи и неудобни ситуации. На страницата на Сценична треска във Facebook или на имейл stageprojector@gmail.com, публиката може да изпраща случките си на любовна тематика, които театралният отряд да включи в “Извънредно любовно положение”, чиято премиера вече се планира за февруари 2021.

Прочетете още