„Маргаритка“ вече и с поредица от книжки за деца!

„Маргаритка“ вече и с поредица от книжки за деца!
4 Юни 2020

„Маргаритка“ представят първата изцяло българска поредица детски книжки посветена на по-лесното научаване на полезните навици при децата!

Днес (04.06) и утре вечер (05.06) в предаването Любими песни за любими хора може да спечелите по 2 диска "Полезни навици". Включете се в играта като се обадите на ефирния ни телефон 02/951 55 35 и направите поздрав, свързан с песен от вашето детство.

Утре (05.06) Стартер раздава по три комплекта подаръци (три комплекта 1 книжка и 1 кукла). В играта на Стартер може да се включите като участвате в дебата утре във Фейсбук страницата на Стартер.

“Полезни Навици”! Лесното усвояване на елементарни навици при децата често се оказва огромно предизвикателство във всекидневието, както на малчуганите, така и на техните родители. Най-малките сред нас имат богато въображение и игрите и техния приказен свят са по-важни от всичко друго. Досадните всекидневни процедури като миене на ръце и зъби, подреждането на играчките, хапването на зеленчуци и много други за тях никак не са важни. Често на всеки родител се налага да повтаря десетки пъти “измий си ръцете”, а това води до раздразнение и отрицание в мъника, потънал в някоя забавна игра.

Поредицата от книжки “Полезни Навици” влиза в живота на българските деца и техните семейства, за да им помага.  Заедно с любимите детски герои Биби, Мими, Маргаритка и Бухалче, по забавен начин и през вълшебни приказни истории, най-малките научават по-лесно елементарните навици. Първите две заглавия са “Маргаритка и чистите ръце” и “Маргаритка и вкусната храна”. Тези и още чудни истории насърчават и разкриват на малчуганите, че никак не е толкова страшно, а е и много важно да си мият ръцете и зъбите редовно, да се къпят, да хапват от всичко, да си подреждат стаята, да бъдат учтиви и добри и да не спират да се впускат в невероятни приключения.

Издаването на тази поредица книжки е естествено развитие за проектa, след като през 2019-та година, Маргаритка реализира видео поредица и музикален албум – “Полезни Навици”. С поредицата книжки Вики, Яна и екипа на проекта продължават мисията за създаване на качествено, изцяло авторско българско съдържание с образователен характер за най-малките деца.

Приказките от книжките са на автора Илия Деведжиев, а илюстрациите на художничката Веселка Велинова. И двамата автори са част от екипа на Маргаритка от самото начало на проекта през 2016-та година. Всички рисунки на любимите герои на българските деца - Биби, Мими и Маргаритка, са дело на художничката Веселка Велинова, без която нищо в Маргаритка нямаше да е толкова вълшебно и красиво. Илия Деведжиев пък е автор на текстовете на видео поредицата, както и на текстовете на песничките от “Полезни Навици”.

“Предизвикателството да създаваме изцяло нови авторски произведения  за деца е вълнуващ и забавен процес, но носи и голям риск и отговорност”, споделят – създателите на ‘Маргаритка” Виктория Величкова (Вики от Мастило) и Яна Липованска. “До сега основната линия на Маргаритка е свързана изцяло с музикално и видео съдържание, а създаването на литературни произведения е съвсем ново за нас.

Книжките “Полезни Навици” излизат на пазара на 20 май с първите две заглавия от поредицата - “Маргаритка и чистите ръце” и “Маргаритка и вкусната храна”. В края на месец юни очакваме третата книжка “Биби и Мими отиват на море”, а през септември “Биби и Мими тръгват на детска градина”. Останалите заглавия от поредицата ще обхващат темите за миене на зъби, къпане, обличане, подреждане заспиване, както и не последно място използването на вежливи думички.

От 2016-та година до сега проект “Маргаритка” издаде два албума, които дадоха нов живот на някой от най-популярните български детски песнички със съвременни аранжименти и гласовете на най-популярните музикални изпълнители.

Избрани части от всички музикални произведения от диска участват и във видео поредицата на проекта - “Полезни Навици”, реализирана в партньорство с националната инициатива “Приказки без край”. Видеата от поредицата могат да се гледат в канала на “Маргаритка” в YouTube.

Можете да научите всичко за Маргаритка на margaritka.bg

Прочетете още