Георги Георгиев от „Остава” представя сингъла „Остани” с бандата си HОMEOVOX

Георги Георгиев от „Остава” представя сингъла „Остани” с бандата си HОMEOVOX
2 Декември 2020

Китаристът на група “Остава” – Георги Георгиев представя чисто нов сингъл със страничния си музикален проект HOMEOVOX и това е песента “Остани”. Тя е пета поредна за бандата и смело проправя път към предстоящия дълго чакан албум, който вероятно ще види „бял свят” догодина.

Освен страхотен текст, песента има много стилно видео, което чудесно се вписва и подсилва усещането и настроението й. Снимано е в Манчестър, а главен герой в него е самият Жоро. За близо 20 години от съществуването на HOMEOVOX спокойно можем да кажем, че всяка нова песен на бандата е събитие. Всяка песен е подарък за ценителите на истинската музика, звучаща като лично откровение, смислено и семпло.

В HOMEOVOX заедно с Жоро, който е основна фигура, вокалист и китарист са още музикантите: Петко Славов (Petko Slavov, Airbag) - бас, Мартин Профиров - ударни (P.I.F., Силует и др.), Калин Петров - клавишни (SLNG Сленг, Akaga), Ева Перчемлиевa (Cinga Manga Funk) - беквокали. Музиката е на Георги Георгиев, а текстът е на Иван Ланджев, представител на новата българска поезия - награждаван, меломан и  любител на китарата. Аранжиментът е на Homeovox. Видео е дело на София Добрева - впечатляваш млад човек, визионер, художник и дизайнер. Тя е автор и на някои от музикалните видеа на “Остава”, “Hayes&Y”, “Jin Monic”, Рут Колева, “Me&My Devil” и други.

Прочетете още