Днес става ясно името на семейството, което ще си дойде у дома за Коледа!

Днес става ясно името на семейството, което ще си дойде у дома за Коледа!
21 Ноември 2017

Тази година БГ Радио и Coca-Cola за втори път провеждат кампанията, която ще осъществи истинско коледно чудо за едно българско семейство и тази година е под надслов "Ела си у дома и  #БлагодариЗаКоледа!"  БГ Радио и Coca-Cola дадоха възможност на едно българско семейство, което живее в чужбина, да се върне в родината, за да прегърне близките си на родна земя и да им каже "Благодаря!". За да се разпространи прекрасното послание на кампанията, активен е и хаштагът #БлагодариЗаКоледа! Регистрацията в кампанията приключи на 7 декември в полунощ, а томболата, която ще определи името на победителя ще бъде изтеглена днес, 8 декември. Кое е щастливото семейство и от къде ще пристигне, за да прекара Коледа на родна земя с най-близките си, ще разбеем в Любими песни за любими хора тази вечер.

 

Преди една година, Лора, Райна и Йонко Стоименови, победителите от кампанията на БГ Радио и Coca-Cola "У дома за Коледа" кацнаха на родна земя на 21 декември в 20.30 ч. след часове полет от САЩ и бяха посрещнати с вълнуваща изненада от екипа на БГ Радио. Наско от "Любими песни за любими хора" беше на Терминал 2 на Летище София заедно с Дичо, който посрещна семейството с песен "Я кажи ми, облаче, ле бяло". Посрещането беше трогателно не само за семейство Стоименови, но и за всички присъстващи на летище София, които очакваха свои близки да се приберат у дома за Коледа.

Ето малка част от десетките писмата и историите, които получихме в първите дни от кампанията тази година:

Виктория Недкова, която живее в Канада, споделя в писмото си:

Искам да кажа благодаря на семейството ми, семейството на мъжа ми, както и на всичките ни най - близки приятели , че са винаги близо до нас макар и от разстояние, и че винаги ни подкрепят и мислят за нас.Обичаме ги много и ще бъдем безкрайно щастливи да прекараме с тях най- светлия празник!

Доротея Пенелова от Пловдив ни пише с надеждата за Коледа за бъде със семесйтвото на своя брат, който живее в Хо Ши Мин, Виетнам!

Искам да кажа "Благодаря" на брат ми ако си дойде за Коледа. Бях на 19 години когато баща ни почина и всичко което съм постигнала до този момент го дължа изцяло на него. Той покри разходите по сватбата ми. Пое изцяло разходите за образованието ми първо бакалавър и след това магистаратурата ми. Искам да му благодаря за всичко което съм и че винаги мога да разчитам на него въпрки хилядите километри. Искам да му кажа че много го обичам и че всичко което съм сега е благодарение на него.

 

Светла Станева от София иска да покани своята сестра, която живее в Байресдорф, Германия:

Искам да кажа Благодаря на най-страхотната сестра, която много ми липсва! Искам да прекараме заедно Коледните празници и вторият рожден ден на моето дете, тъй като за първия не можаха да се приберат в България. Пожелавам си успех и много късмет, за да спечеля! Ще подарите страхотна емоция на едно семейство, много по-ценна от най-скъпите подаръци!

 

Гергана Колева от Велико Търново ни разказва за мечтаната среща със семесйтвото на своя брат, който живее във град Сен Сесил, във Франция:

"Първо бих искала да Благодаря на БГ радио за една мечта, която опитваме да сбъднем от 10 години, тъй като оттогава не сме били заедно за коледните празници с брат ми и семейството му. Желанието ни е огромно, единствената ни пречка е финансовата част да стигнем едни до други. Също ще благодаря на тях, затова че ги има и че ни обичат и подкрепят въпреки хилядите километри между нас. "

Даниела Чингарова от Велико Търново иска да покани семейството си, които живеят в Чикаго, САЩ:

Като за начало искам да благодаря на вас и вашата кампания, че давате възможност на семейства и близки хора да бъдат заедно на тези светли празници ! Искам да благодаря на всеки един член от това прекрасно семейство! Вече близо три години живеем разделени от тези хиляди километри ,но сърцата ни са винаги заедно.

Снимка:

Силвия Антимова от Русе иска да покани семейството си, които живеят в Мадрид, Испания:

Ще кажа БЛАГОДАРЯ, на моят брат, снаха, племенника и племенницата ми. Очаквам ги с нетърпение, за да посрещнем най-християнският празник,като едно ГОЛЯМО СЕМЕЙСТВО!

Снимка:

Доброслава Симеонова от София иска да покани за празниците своя баща, който живее в Норвегия:

На баща ми. За това че се държи и се наслаждава на всеки миг от животът. За това че ме научи на смирение и на уважение към другите.

Снимка:

Надежда Младенова от Варна иска да покани своята сестра, която живее в Чикаго, САЩ:

Искам да благодаря на сестра ми и на нейния съпруг, както и на моя племенник Давид, че въпреки, че сме на хиляди километри, те са винаги до нас и ни подкрепят! Много ги обичаме и много ни липсват. Не са се прибирали от 7 години, поради финансови причини.

Снимка:

Криста Кирова, която живее в Германия, споделя в писмото си:

Здравейте, аз съм Криста от Добрич и живея в град Майнц в Германия. Вече осма поредна Коледа виждам родителите си само по Скайп, когато облечени, като коледари ми пеят за здраве. България не е така далеч. Какво са 2000 километра в днешно време? Два часа и половина полет до дома. Но финансовото положение и краткото време за отдих не позволяват да прекараме този прекрасен празник заедно. Искам да кажа едно ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ на моите родители за тяхната безкрайна грижа и обич към мен. Също така да им благодаря за начина по който са ме възпитали и са направили от мен един отговорен и добър човек. Те са прекрасни и много ми се иска на този светъл празник да съм до тях , да ги прегърна и да им кажа колко много ги обичам.

Снимка:

Мая Стоянова от Пловдив иска да покани своя брат, който живее 17 години в Прага:

Искам да кажа "Благодаря за Коледа" на моя любим и единствен батко - Красимир и неговата прекрасна съпруга Таня, които живеят вече 17 години в Прага. Израснала съм с него, много го обичам и много ми липсва!!! По-голям от мен с 8 години, винаги е бил основния пример и фактор в моя живот. Обожавам го!!! Ще го посрещна с питка и ще се радвам заедно да споделим Коледа с моето и неговото семейство. Племенниците му също ще са много щастливи да видят вуйна и вуйчо за празника.

Снимка:

Това са малка част от десетките писма, които получихме до момента.

Включи се в кампанията "У дома за Коледа" и ни разкажи на кого искаш да кажеш "Благодаря!" в най-светлите христиански празнични дни на родна земя. Голямата награда, която ще спечели един от всички регистрирани, са до 4 двупосочни самолетни билета за едно семейство от мястото в чужбина, където живее българското семейство, до София! Може да се регистрирате ТУК! Може да се включите в кампанията и в официалната страница на БГ Радио във фейсбук, като под постовете за инициативата отбележите като коментар името на ваш близки, които бихте искали да срещнете на родна земя, за да им кажете Благодаря за Коледа"!

 

Прочетете още