Съботен кино следобед с най-добрата българска филмова музика.

Съботен кино следобед с най-добрата българска филмова музика.
16 Март 2017

БГ Радио стартира нова рубрика, посветена на българската филмова музика. Всяка събота от 17 ч. БГ Радио представя един час с подбрани заглавия на песни от български филми. Тази музикална разходка из арфивите на българското кино ще и върне както към черно-бели спомени от филми като "Мъже в командировка", "Баща ми, бояджията" и "Таралежите се раждат без бодли", така и към най-новите изпълнения към филми и сериали като "Откраднат живот", "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" и др.

БГ Радио ви кани на музикална фимова разходка всяка събота от 17 ч. съвместно с Lidl - с обич и в подкрепа на българското кино!

За втора поредна година Лидл България е основен партньор и генерален спонсор на най-големия международен кино фестивал у нас София Филм Фест. За първи път компанията дава и две награди на публиката – награда за най-добър български игрален филм и награда за най-добър международен филм. Общо 13 български игрални филма се бориха за признанието на публиката и една от най-важните награди – Lidl награда на публиката. Режисьорът на българската лента, събрала най-много зрителски гласове, получи 2000 лв., а петима късметлии от гласувалите зрители ще спечелят обиколка на филмово студио „Ню Бояна“ – място, където се снимат не само български, но и чуждестранни кино продукции.

LIDL НАГРАДАТА НА ПУБЛИКАТА беше определена от вота на зрителите! Българската публика гласуваше за филми от специалната селекция в програмата на СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ – и победител е „Sing Street” (Ирландия-Великобритания-САЩ) на режисьора Джон Карни.

LIDL НАГРАДАТА НА ПУБЛИКАТА за най-добър български филм беше връчена на „Асансьор за пациенти” (България) на режисьора Иглика Трифонова.

 

А в навечерието на София Филм Фест 2017 отвори врати обновеното кино Люмиер – освежено, по-модерно и с ново име – Люмиер Lidl. Любимото кино място вече посреща гостите на фестивала.

Прочетете още