Семейство Стефанови е вече у дома за празниците благодарение на БГ Радио и Кока Кола!

Семейство Стефанови е вече у дома за празниците благодарение на БГ Радио и Кока Кола!
27 Декември 2017

Навръх Стефановден БГ Радио посрещна семейство Стефанови, които са победителите в кампанията "Ела си у дома и #Благодари за Коледа",  организирана от БГ Радио и Coca-Cola!  Заедно с Наско от "Любими песни за любими хора" и репортери на БГ Радио, на Терминал 2 на летище София изненада за семейството бяха приготвили и Михаела Филева с китариста Васил Крумов, които направиха момента на посрещането още по-незабравим за семейството с някои от любимите им български песни, изпълнени на живо на летището! Първата българска песен, която семейството чу на българска земя, беше "Я кажи ми, облаче ле бяло" изпълнена от усмихнатата Михаела Филева.

На летище София семейство Стефанови бе посрещнато и от двама именици - дядо Стефан и малкия Стефан, който за първи път видя своите първи братовчеди Джейсън и Джордж на родна земя.

Навръх студентския празник, на 8 декември в "Любими песни за любими хора" бе изтеглена томболата, която определи името на победителите във втората кампанията  Щастливата новина, че ще пътува със семейството си за България за Коледа е за Илина Стефанов, която живее в  Чикаго, САЩ заедно със съпруга си Желяз Стефанов и синовете си - близнаците Джейсън и Джордж. 

Ето какво е написала Илина в писмото, с което се регистрира за участие в кампанията:

Здравейте,  С моето семейство живеем в САЩ от дълго време и от 5 години не сме стъпвали на родна земя. През тези 5 години се случиха много неща- родиха се нашите прекрасни дечица, но си отидоха моята баба и дядо. Нямахме шанса за последно да благодарим на тях, за това че сме това което сме благодарение на тяхното присъствие в живота ни. Жените на снимките са бабата на моя съпруг и моята друга баба.Бихме били безкрайно щастливи ако в най -светлите семейни празници можем да ги видим прегърнали своите правнуци за първипът . Да ги прегърнем и благодарим за приноса им към изграждането ни като личности.

Илина беше регистрирана под номер 198  от общо 328 участника в кампанията "У дома за Коледа", която ще събере едно българско семейство разделено от граници и океани в родината за празниците. Името и бе изтеглено на произволен принцип чрез сайта за произволно генериране на номера random.org в присъстивето на офицални лица от екипа на БГ Радио.

По време на вълнуващия телефонен разговор Илина сподели, че в този ден, на 8 декември, семейството празнува два повода - годишнина от деня, от който Илина и Желез са двойка и рожден ден на майката на Илина и това е най-прекрасния подарък за семейните празници. Илина и Желез не са се връщали в България от 5 години, а децата им, близнаците Джейсън и Джордж, никога не са стъпвали в родината на своите родители и не познават своите пра-баби. Момченцата навършват 4 години ден преди Бъдни Вечер, на 23 декември. Желез работи в транспортна компания, а Илина работи като счетоводител. 

БГ Радио ще посрещне семейството на 27 декември и от ефира ни ще чуете първите им думи на родна земя, ще проследим къде и как ще празнува семейство Стефанови и ще ви направим съпричастни към най-хубавите моменти - тези, които споделяме с нашите близки.

Кампанията "Ела си у дома и #БлагодариЗаКоледа" се провежда съвместно с Coca-Cola.

 

Прочетете още