Нов сингъл и концерт от Kan Wakan

Нов сингъл и концерт от Kan Wakan
18 Октомври 2016

Един от най-успешните български музиканти в САЩ Kan Wakan ще представи нoвия си сингъл „I would“ на последния си концерт в България за тази година на 21-ви октомври.

Георги Линев (Kan Wakan) е роден в София и емигрира в САЩ когато е на 14 годишна възраст. Той е мултиинструменталист, продуцент и композитор. Списания като LA Weekly го нареждат сред 10 най-обещаващи млади артисти за 2014-та година. Проектът Kan Wakan е издаден от легендарната звукозаписна компания за джаз VERVE, която е част от Universal Music Group, а първият му сингъл “Like I Need You” влиза в саундтрака на един от сезоните на хитовия сериал „Игра на тронове“. През 2014-та година Kan Wakan подгрява разпродадените турнета на групи като Arctic Monkeys и Royal Blood в САЩ.

“I would“ е вторият издаден трак от предстоящия му троен албум “Phantasmagoria“, който ще се появи на пазара през пролетта на 2017 г. Само за няколко дни, “I would” спечели симпатиите на огромен брой фенове и получи многобройни позитивни отзиви от критици и музиканти.

В тройния албум ‘Phantasmagoria“, който е в процес на издаване, Kan Wakan работи с различни гост вокалисти и музиканти от цял свят -САЩ, Англия и България - “Вече месец и половина съм тук и записвам с различни български изпълнители, сред които Софийска филхармония и музикантите, с които свиря на живо – Васил Вутев (барабани) и Евден Димитров (бас китара).“

В края на септември се състоя и световната премиера на игралния филм „Dead Draw“ (с участието на Gil Bellows, Michael Eklund и Elizabeth Tulloch), на който Георги е главен композитор на саундтрака.

За концерта си в Sofia Live Club Георги Линев подготвя специална програма, в която участие ще вземат различни гост музиканти, както и един от вокалистите включени в  албума „Phantasmagoria” –SAIGO, който ще видим на сцената във вечерта на 21-ри октомври.

Повече за събитието прочетете тук: https://www.facebook.com/events/1278512785493774/

Тагове: Концерт

Прочетете още