„Мистерията на Българските гласове” с успехи в чужбина

„Мистерията на Българските гласове” с успехи в чужбина
20 Август 2018

В началото на август 2018 г. българският хор, носител на „Грами” изнесе самостоятелен концерт в Полша на сцената на алтернативния младежки фестивала Off Festival в Катовице. Сред хедлайнерите на тридневният фест бяха M.I.A., Charlotte Gainsbourg, Grizzly Bear и други. Концертът бе вторият от 10 препоръчани концерта в рамките на събитието от полското издание Cojestgrane 24. Пред сцената на българският хор беше препълнено с разнородна публика – повече от 2000 души, които аплодираха шумно и екзалтирано всички песни от програмата.

Малко след издаването на албума „Мистерията на Българските гласове” представи и ново видео, режисирано от Валери Милев към песента „Рано Ранила”. Тя е със специалното участие на Световният шампион по бийтбокс Скилър и е вдъхновена от танца бучимиш, дал и заглавието на албума.

В края на август световноизвестният бългаски хор и Лиса Джерард ще изнесат още концерти в Белгия, а през октовмври, ноемри и декември "BooCheeMish" ще бъде представен пред публика в Германия, Франция и Италия.

Прочетете още