Камелия Тодорова и Живко Петров Трио представят концерта „A Song for You“

Камелия Тодорова и Живко Петров Трио представят концерта „A Song for You“
19 Април 2017

Изисканата дама на българския джаз Камелия Тодорова ще вземе участие във фестивала Sofia Jazz Peak т.г. с концерта „A Song for You“.  На 26 април, заедно с музикантите от Живко Петров Трио (JP3), тя ще изпълни любими джаз стандарти, блус и поп хитове, както и някои от своите най-популярни песни, с които остави трайна следа в българската музика. Аранжиментите за глас и джаз трио са подготвени от Живко Петров. Концертът ще се състои в зала „България“ от 19:30 часа и е включен в програмата и на „Европейски музикален фестивал“ 2017.

Камелия Тодорова работи с Живко Петров още от 2001 година, когато записва с него джаз албума „Перли“. Пет години по-късно тя създава с триото на Живко Петров соул албума Feels Like, а през 2007 г. го представя на акустичен концерт в Зала 2 на НДК. Сега за първи път Камелия Тодорова ще работи по джаз репертоар с изявените музиканти  от триото – Живко Петров (пиано), Веселин Веселинов – Еко (бас) и Димитър Семов (ударни). Амбицията на певицата е тази програма да бъде записана за албум. Концертът „A Song for You“ ще е първата ѝ изява в акустичната зала „България“ и се провежда няколко седмици след националното ѝ турне, по време на което двамата с Живко Петров се представиха на клубни сцени в София, Пловдив, Варна, Шумен, Габрово и Велико Търново.

В репертоара на концерта двамата музиканти са подбрали някои от най-прочутите джаз песни, а също и по-малко познати композиции от американската певческа традиция, които никога не са били изпълнявани на живо у нас. Класическите мелодии са присъствали в репертоара на Били Холидей, Ела Фицджералд, Сара Вон, Нина Симон и други. В концерта влизат и популярни песни на техните съвременни наследници Маделин Пейру и „Бийтълс“. Ще бъдат представени с нов поглед едни от най красивите авторски песни от репертоара на Камелия Тодорова, които я утвърдиха през годините на българска сцена. С темите за любовта, чудесата в живота и щастливите случайности, с находчиви текстове и запомнящи се мелодии, всички те са вдъхновявали цели поколения и винаги звучат актуално.

Билетите за концерта „A Song for You“ на 26 април са на цени от 15 до 30 лв. и са в продажба на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“. Онлайн продажба - Ticketsbg.com. „Европейски музикален фестивал“ 2017, представен от агенция „Кантус Фирмус“, е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2017 г. Съорганизатор е Министерството на културата на Р. България.

Тагове: Концерт

Прочетете още