Два бългaрски таланта събрани във видеото към песента „Still Feather” на Kan Wakan

Два бългaрски таланта събрани във видеото към песента „Still Feather” на Kan Wakan
29 Април 2017

На 21-ви май KAN WAKAN поставят първа спирка от турнето си в София. Георги Линев ще представи своя троен албум Phantasmagoria пред публиката в Sofia Live Club. Един от най-успешните български музиканти зад граница ще се качи на сцената на Best Live Music Club в София, за да ни отведе в музикална колаборация от акустично и електронно звучене.

Преди по-малко от 24 часа в САЩ бе премиерата на видеото към най-новото парче на мултиинструменталиста от Лос Анджелис „Still Feather”. Музикалната видео платформа VEVO качи песента на челна позиция и даде сигурна заявка за огромен успех.

Зад реализирането на проекта стои не едно българско име. Освен Георги Линев, Полина Герасимова е главното лице, замесено в най-новия трак на Kan Wakan, заснето не къде да е, а именно в София, зала 1 на НДК. Небезизвестната виджейка успява да проникне извън граници и стереотипи, съчетавайки в едно музика и визия, така както само въображението на един истински талант успява. 3D мапингът е предаден по един внушителен начин, който не те оставя до последния тон, а визуалните светове, в които ни отвежда, са само малка част от творчеството на Полина.

Идеята за създаването и представянето на клипа чрез визуална инсталация е акт на съвместната работа между проекта Kan Wakan и визуално студио Pоliforma. Този нов похват за представяне на музикален клип дава възможност на зрителя да наблюдава анимацията в триизмерно пространство и да проследи процеса на влиянието върху човек затворен в нея. Прожекцията на клипа върху прозрачните стени на куб и преобразяването му във визуална инсталация е желанието да се трансформира зрителят в участник. 360-градусовата графична анимация и затвореното в куба момиче, се борят за малкото пространство, което споделят, внушавайки чувството за равенство. Чрез магията на танцовия театър, танцьорката Дори Валентинова, бива проследявана от анимацията, а движението на камерата допълнително подсилва усещането за присъствие на живо. Във визията присъстват  социални символи и послания, които заложени на подсъзнателно ниво, създават широк спектър за интерпретация.

Лека като перце, музиката на продуцента обгръща слушателя и задържа вниманието му до последния дъх, владеещ слуха и душата. „Still Feather” прониква дълбоко и те кара да преживееш историята, която ни кара да се замислим за всичко случващо се около нас. Ежедневието като частица от машина на времето, преобразено с красиви визуализации, забележително и еклектично.

Георги Линев е роден в София, но вече повече от две десетилетия живее в САЩ, където е известен като музикант, продуцент и композитор. Музиката му озвучава „Game of Thrones“ и радва слушателите на BBC 1. Спиcания като „Rolling Stone” и „LА Wееklу“ гo нареждат сред 10-те най-обещаващи нови изпълнители за 2015-та година.

Проектът Kan Wakan е издаден от легендарната звукозаписна компания за джаз VERVE, която е част от Universal Music Group. През 2014-та година Kan Wakan подгрява разпродадените турнета на групи като Arctic Monkeys и Royal Blood в САЩ.

Гледайте видеото тук: https://www.youtube.com/watch?v=Eo8F4JXl20

Тагове: Нов клип

Прочетете още