БГ Радио отправи покана към Силви Вартан да й връчи наградата ,,БГ Посланик“

БГ Радио отправи покана към Силви Вартан да й връчи наградата ,,БГ Посланик“
28 Ноември 2016

Преди няколко дни Силви Вартан се завърна в България, за да представи най – новата си книга- ,,Мама“. На въпрос на БГ Радио коя българска песен е научила от своята майка, звездата на френската музика отговори - ,,Хубава си моя горо“ и ,,Зайченцето бяло“. По време на пресконференцията, БГ Радио й връчи писмо – покана с предложението да бъде носител на престижната награда ,,БГ Посланик“. Наградата ,,БГ Посланик“ традиционно се връчва на Годишните музикални награди на БГ Радио за изключителни заслуги за популяризирането на България по света.

„Мама…” е не просто затрогваща изповед, а свидетелство за силата на обичта и за смелостта на хората, принудени от обстоятелствата да водят живот на изгнаници. Това е книга, написана с много любов и с дълбока признателност към жената, с която голямата певица е имала особено силна връзка. Успоредно с образа на Илона, живяла нелек живот, без никога да се оплаче, Силви Вартан ни представя и собствените си премеждия и успехи, разказва за началото на певческата си кариера и за нейния апогей, за браковете си с Джони Холидей и Тони Скоти, за баща си, брат си, децата си, за дните и годините, които е живяла до обичната си майка. Книгата излиза в България благодарение на издателство ,,Colibri”.

Прочутата френска певица и актриса с българо-унгарски корени има зад гърба си 40 милиона продадени албума, 1300 песни, 2000 корици на списания, шест филма и хиляди музикални спектакли в цял свят, а последният й грандиозен концерт у нас се състоя през април 2014 година в зала 1 на НДК, където тя представи албума си „Силви в Нешвил“. Години наред основаната от нея фондация подпомага активно множество инициативи в сферата на детското здравеопазване в България.

Прочетете още